Storing oplossen

elektricien storing oplossenHeeft u thuis of in uw bedrijfsruimte een stroomstoring of kortsluiting? Bel direct met onze storingsdienst op nummer 030 – 26 000 52. Wij lossen de storing snel voor u op. We staan dag en nacht, 7 dagen in de week voor u klaar.

Ons werkgebied bestaat uit de stad Utrecht, Vleuten / De Meern, Nieuwegein, Zeist, Bilthoven / De Bilt, De Bilt, Houten en Maarssen.

Mogelijke oorzaak voor stroomstoring of uitval

Hebben meerdere mensen in uw straat geen stroom? Dan is er waarschijnlijk een storing in het elektriciteitsnet. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van uw netbeheerder. Betreft de storing alleen uw woning of een gedeelte van uw woning? Dan kunt u allereerst uw groepenkast of meterkast controleren om de oorzaak te achterhalen.

Stroomuitval door een omgeklapte aardlekschakelaar

Is de aardlekschakelaar van uw groepenkast omgesprongen?

De eerste mogelijkheid is dat er kortsluiting is ontstaan door een defect apparaat. Denk bijvoorbeeld aan vocht in uw buitenverlichting of een doorgebrande mixer. Probeer te achterhalen welk apparaat defect is en haal deze uit het stopcontact. Zet dan de aardlekschakelaar weer om. Als u niet weet welk apparaat defect is, kunt u ook alle stekkers van alle apparaten uit de stopcontacten halen. Vervolgens zet u de aardlekschakelaar weer terug aan. Doe nu één voor één alle stekkers weer terug in de stopcontacten. Het apparaat waarbij dan de aardlekschakelaar omklapt, vormt de bron van het probleem.

Een tweede mogelijkheid is overbelasting van een groep. Akta Elektra – erkend elektricien in Utrecht en omgeving – kan u hierover vrijblijvend informeren en helpen bij een betere verdeling of uitbreiding van de groepen. Neem contact met ons op via het contactformulier of op 030- 26 000 52 voor meer vrijblijvende informatie. Tenslotte kan de aardlekschakelaar ook zijn omgesprongen wegens een losgeraakte of verbrande draad, defect stopcontact, of problemen in de meterkast. Ga nooit zomaar zelf uw elektrische installatie repareren. Verkeerde aansluitingen kunnen tot nieuwe problemen leiden en bovendien is dit levensgevaarlijk. Laat dit daarom over aan een erkend elektricien.

Er is geen aardlekschakelaar aanwezig

Volgens de huidige veiligheidsnormen dient een meterkast over één of meerdere aardlekschakelaars te beschikken. Bij afwezigheid van een aardlekschakelaar bestaat bij kortsluiting het risico op brand. Bel daarom direct de storingsdienst van Akta Elektra als de stroom in een (gedeelte) van uw huis is uitgevallen. Ook ouderwetse stoppenkasten zijn niet berekend op het moderne stroomgebruik en voldoen niet aan de huidige veiligheidsnormen. Wij adviseren wij u deze te laten vervangen voor een nieuwe meterkast. Bij vragen of in geval van twijfel, neemt u dan gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie.