Laadpaal

Voordelen elektrische laadpaal

Aansluiting laadpaal laadstationSteeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Een laadpaal of laadstation aan huis is dan wel zo gemakkelijk.

Daarnaast is het ook de goedkoopste manier om op te laden. Je betaalt dan het tarief dat je met je elektriciteitsleverancier hebt afgesproken en dat is doorgaans lager dan wat de aanbieders van publieke laadpalen je rekenen.

De snelheid waarmee de auto wordt opgeladen is afhankelijk van het type aansluiting op het stroomnet. Met een 3-fase groepenkast kun je in theorie de auto drie keer zo snel opladen in vergelijking met een 1-fase groepenkast.

Elektrische laadpaal aansluiten

Een laadpaal of laadstation is een elektrische installatie die gebruikmaakt van relatief hoge spanning en stroomsterkte. Het kan daarom gevaarlijk zijn om zonder voorkennis zelf een laadpaal te installeren.

Naast het trekken van kabels en het aansluiten van het laadstation, moeten er aanpassingen worden gemaakt in de meterkast. Hiervoor zijn verschillende certificeringen nodig.

Akta Elektra is gecertificeerd installateur en voert deze werkzaamheden professioneel en veilig uit. Bel 06–430 82 628 voor meer informatie of een afspraak.