Inspectie

Elektrotechnische inspectie

Akta Elektra kan voor u controleren of de bestaande elektra veilig is en of groepen niet zijn overbelast. Zo nodig kunnen wij bijvoorbeeld de bestaande groepen herverdelen, uw groepenkast of meterkast uitbreiden of eventueel vervangen. Ook kunnen we in overleg met u slimme oplossingen bedenken om meerdere apparaten (zoals bijvoorbeeld een wasmachine of droger) gelijktijdig te laten werken op één groep. Met name huizen en bedrijfsruimten van voor 1960 beschikken nogal eens over verouderde bedrading. Zo nodig kunnen wij de bestaande bedrading vervangen en de meterkast bijvoorbeeld beveiligen met een aardlekschakelaar.

Als erkend elektrotechnisch installatiebedrijf zijn wij bevoegd om inspectie- of keuringsrapporten op te stellen over de veiligheid van uw elektriciteitsvoorziening. Deze inspectie- of keuringsrapporten kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor uw verzekering.

Veiligheid van uw elektrische installatie

service Akta ElektraTegenwoordig beschikken huishoudens over steeds meer elektrische apparaten. Wat dacht u van elektrische ovens, kookplaten, magnetrons, wasmachines, drogers, computers en diverse elektronica. Het gebruik van al deze apparaten vraagt steeds meer stroom. Wanneer de bestaande elektrische voorziening hier niet op berekend is, leidt dit gemakkelijk tot overbelasting. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Draden kunnen verbranden of de stroom kan in uw huis vaak uitvallen. Wacht niet tot problemen zich voordoen, maar schakel voortijdig een elektricien in. Akta Elektra is u graag van dienst. Voor uw veiligheid, maar ook voor uw portemonnee. De ervaring leert dat voortijdig aanpassen van uw elektra een stuk voordeliger is, dan het oplossen van een ontstane kortsluiting.

Energie besparen

Ook helpen wij u graag met het besparen op energie. Er is veel wat u kunt doen maar waar u niet meteen aan denkt. Tijdschakelaars, energiebesparende installaties, LED lampen, spaarlampen, sensoren. Er zijn tal van manieren om de eindafrekening rustig tegemoet te zien.

Wist u dat een LED lamp veel meer lichturen heeft dan een spaarlamp voor hij kapot gaat en tot 90% minder stroom gebruikt dan een gloeilamp?

In geval van een storing of kortsluiting

Mocht u onverhoopt toch last hebben van stroomuitval, lekstroom, gesmolten draden of problemen in de groepenkast, dan lossen wij deze storing snel en vakkundig op. Bel direct onze storingsdienst op tel: 030-26 000 52. Wij zijn dag en nacht, 7 dagen in de week bereikbaar en helpen u spoedig uit de brand.